OM KOLIKFORUM

Formålet med Kolikforum er at gøre opmærksom på, at kolik er en bred problemstilling, der, ud over barnet, rammer forældrene i form af stress, udmattelse og desperation – og kan have eftervirkninger i form af lavt selvværd i forældrerollen og vanskeligheder i kontakten mellem forældre om barn.

Forældre til kolikbørn skal støttes, når kolikken raser, for at komme godt igennem krisen.

Kolikforældre er meget alene med problemet. På Kolikforum.dk normaliseres stressen, og frustrationen aftabuiseres. Forestillingen om, at man altid skal udstråle overskud for at være en vellykket familie, punkteres.  At være gode forældre er mange ting, blandt andet at man tør droppe facaden og bede sit netværk om aflastning i en presset tid.

”I mine øjne skulle kolik befinde sig højt på listen over livskriser. Kolik er en massiv udfordring for en familie. Sørg for, at I ikke glemmer jer selv i jagten på hjælp til den lille. Tro på, at I er gode nok forældre, og tag vare på jer selv og jeres parforhold hele vejen igennem – det er ligeså værdifuldt for barnet som alt det andet, I gør!”

Louise Rykær, stifter af Kolikforum.dk

Kolikforum er skabt af Louise Rykær, psykolog og mor til to , hvoraf den yngste havde kolik. Louise fik ideen til et website for kolikforældre under sin barsel, hvor hun konstant stødte på fordomme og misvisende information om kolik og mødte et uengageret sundhedssystem, der afviste hendes bekymringer og ikke kunne tilbyde relevant hjælp.